аналогичен проблем, но не само когато е стузена и топла го правеше, без забележки към вървежа на газ. Даваше грешки в моторчето за празен ход и в датчика за запалване. Смених компа и това изчезна, не знам дали и при теб е от това, но ти казвам какво съм направил аз до сега. Когато всичко свърши и колата е наред ще кажа със сигурност от какво е било.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Студена гърми и прекъсва V6
Collapse
X
-
баси масиняколко дни карам с откачена ламбда сонда и познайте..... никаква файда,пак същите номера прави колата.
Чудя се може ли да се провери дали компа не отчита грешно подадената му информация и да шашка мотора.... вече незнам кво да мисля. А и преди си набираше на пета като луда докрай а сега забавя след 5200-5300 оборота (около 190км/ч)EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Comment
-
Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщениеКолега колата има проблем само на бензин и ламбда контролът нее вързан към газовото.
Днес карам доста с откачена ламбда сонда ама ефекта е същия ,пак заглъхва като е студена и забива леко предницата . А като е в движение (примерно на втора скорост) при около1200-1300 оборота като натисна газта рязко и има леко замисляне и след това се набира колата ( макар че това явление го прави и като е позагряла колата само че по-слабо изразено)Alfa 155 1.7,1.8 ex
Alfa 166 2.4 3 ex
155 1.8 MY 95 sport
Comment
-
хммм.. моите кабели не минават под капак,а са свободни, иначе ги гледахмеи са ОК ама 100% гаранция няма. Иначе искрата си е ок ама нещо времената на отваряне на дюзите са кратки и сместта е малко бедна>EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
Comment
-
Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщениехммм.. моите кабели не минават под капак,а са свободни, иначе ги гледахмеи са ОК ама 100% гаранция няма. Иначе искрата си е ок ама нещо времената на отваряне на дюзите са кратки и сместта е малко бедна>2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф
Comment
-
Сместа е различна в различните режими. Ти за кой питаш?Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Ами то на диагностиката има графа с една скала към ламбда сигнала и освен миливолтовият сигнал и тази скала се променя ( в различни цветове, мисля че бяха около 5-6 деления на скалата от синьо към зелено до червено което съответства на бедна , нормална и богата смес)EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеСместа е различна в различните режими. Ти за кой питаш?
Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщениеАми то на диагностиката има графа с една скала към ламбда сигнала и освен миливолтовият сигнал и тази скала се променя ( в различни цветове, мисля че бяха около 5-6 деления на скалата от синьо към зелено до червено което съответства на бедна , нормална и богата смес)
Иначе сложих нова ламбда БОШ и новия дебитомер от UK, като покарам малко повече поне ще погледнем свещите да видим има ли признаци за бедна или богата смес.2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
Comment
-
Ами то затова се избира марката и модела наколата като се прави диагностика за да се ползва съответният софтуер,който да обработи данните правилно.
А за новите ти придобивки и аз чакам да чуя какъв щее резултата. То за ламбдата е ясно щом е бош ама дебитомера ми е интересен (дано да е читав). Иначе и свещите ще си кажат как е работата,а и една диагностика щее добре да си направиш
---------- Post added at 20:32 ---------- Previous post was at 20:30 ----------
Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщениеЧудя се може ли да се провери дали компа не отчита грешно подадената му информация и да шашка мотора.... вече незнам кво да мисля.EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
Comment
-
Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщениеАми то затова се избира марката и модела наколата като се прави диагностика за да се ползва съответният софтуер,който да обработи данните правилно.
А за новите ти придобивки и аз чакам да чуя какъв щее резултата. То за ламбдата е ясно щом е бош ама дебитомера ми е интересен (дано да е читав). Иначе и свещите ще си кажат как е работата,а и една диагностика щее добре да си направиш
---------- Post added at 20:32 ---------- Previous post was at 20:30 ----------
Някой има ли идея за този ми въпрос ?!
Ти праавил ли си настройки на газ анализатор и къде прави тази диагностика, с какъв софтуер?2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
Comment
-
на гасанализатор не съм настрийвал,а диагностиката ми я прави един авер който прави предимно италиянски коли и си купи от холандия диагностиката ( взе я като ходи да купува коли от там) и има софтуеър за всички италянски коли.
---------- Post added at 12:31 ---------- Previous post was at 12:21 ----------
А вървежа как е с новият дебитомер и ламбда.EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
Comment
-
Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщениена гасанализатор не съм настрийвал,а диагностиката ми я прави един авер който прави предимно италиянски коли и си купи от холандия диагностиката ( взе я като ходи да купува коли от там) и има софтуеър за всички италянски коли.
---------- Post added at 12:31 ---------- Previous post was at 12:21 ----------
А вървежа как е с новият дебитомер и ламбда.2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
Comment
-
Супер,аз като смених ламбдата и свещите не усетих кой знае каква разлика ама нямам кинти и за кабели. Макар че не мога да съм сигурен дали има ефект от смяната на свещите и сондата защото колата ми вече си правеше номерата за които съм пуснал темата и не мога да кажа какъв е ефекта за жалост.EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
Comment
Comment